Friday, June 12, 2009

17 sekali lagi~



Pernahkah anda bermimpi untuk kembali muda??

Semalam cite die, aku pg tgok movie..

Tajuk die 17 skali lagi..

Mengisahkan seorang mamat bernama Mike..

Mike sudah tua dalam 30 lebey kot dekat 40..

Bagi aku >22tahun ke atas tuh dah tua laa..

Si Mike mempunyai masalah rumah tangga..

Dan dalam proses untuk bercerai dengan isterinya..

Watak-watak dalam cite nih termasuk:

Ed, kawan rapat kepada Mike yg merupakan seorang geek super kaya..

Scarlet, isteri kepada Mike yg merupakan bekas awek paling hot zaman skola dlu..

Anak-anak Mike yg agak bengap juga gamaknya..

Dan pengetua skola yang merupakan seorang part-time MILF..

************

Mike telah mendapat peluang bagi memperbetulkan keadaan hidup beliau..

Mike yang seblom ini menyalahkan isteri dia bagi hidup yang bapak bosan..

Dengan kurniaan usia yang muda, yeah 17 tahun kembali..

Mike sedaya upaya mencari hala tuju hidup beliau..

Best juga cerita ini..

Walaupon pada mulanya kalo lihat barisan pelakon utama..

Eleh, mamat APE-RON neh blakon..

Starting dah macam high school musical..

Nasib bek layan laa jugak..

Kalo tak, baik aku beli popcorn je layan makan sambil tengok youtube..

**************

Sekiranya aku diberi peluang untuk kembali menjadi 17 skang..

Kompem aku tak nak..

Pasal nanti macam-macam tak boleh nak buat..

Tunggu umur dah 30-40 baru laa aku consider nak kembali 17..

Time tuh dah tua kerepot baru rase nak muda balik..

Tapi lagi best kalo aku dapat jadi umur 7 tahun kembali..

Lagi macam-macam aku boleh buat..

Aku boleh score straight A untuk semua exam..

Terutama subjek Bahasa Melayu..

Ntah sape punye hal aku boleh dapat B je time PMR..

Lepas tuh aku boleh dapat 10A1 SPM..

Nanti boleh blaja kat seberang laut belah timur..

Antara tempat yang aku tak nak study kat sana termasuklah:

Russia, Indon, NZ, Australia dan lain lain yang belom terpikir lagi..

Jangan tanya kenapa.. Bosan kot..

Aku nak carik University kat belanda..

Lepak holland baru boleh membatu secara tenang..

VanderSEXX.. Eurotrip yang ajar nih..

**************

Apa-apa pon..

Berbalik kepada realiti..

Memang dah tak boleh ubah sejarah..

Karut semua itu..

Ketetapan sudah terjadi..

Ambil iktibar cukup..

Bikin pengajaran di masa hadapan..

***********

Lepas nih banyak lagi movie review bakal menyusul..

Terselit komen-komen yang mengikut tema movie itu..

[melaporkan dari TGV]