Tuesday, June 2, 2009

Aku dan exam [pt. 2]

Setel lagi satu paper!!

Encik Muhammad Nazeer memang baik hati..

Kasik tips sebijik keluar..

Siap dalam aturan yang die kasik lagi..

Nasib baik aku tak stadi mende lain..

Senang sikit kerja aku..

***********

Keadaan dalam exam hall tadi..

Exam dimulakan tepat jam 8:45 AM menurut semua jam pada dinding dewan..

Examiner kali ini agak cool berbanding semalam..

Tapi Pn Intan mcm garang jugak laa kadang-kadang..

Aku nak kisah apa.. Bukan aku bawak toyol keluar..

Aku simpan dalam poket sudah buat goodluck charm..

Jadi segala berjalan lancar..

Sehingga laa saat-saat terakhir sebelom aku keluar..

Ada minah cina tanah besar sorg nih kantoi meniru..

Kesian aku tengok muke dia..

Muke macam nak nangis je.. Tapi tak nangsi plak..

Mungkin die malu kot nak melalak kat depan tuh..

***********

Style budak tanah besar cina neh meniru patot dikagumi ramai jugak laa..

Dia guna phone buatan cina..

Memang kecil serta compact.. Muat-muat tangan dia je..

Dia kantoi pon sebab ada budak tanah malaya report kot..

Aku pon tak pasti..

Yang pasti aku jujur.. Yeah!!

Aku buat exam tadi kre ok laa..

Tapi yang aku pelik first time aku buat exam kertas tak cukop..

Nak mintak kertas kene angkat tangan seminit..

AKu mintak 2 helai akak examiner tuh siap mengeluh..

AKu pon tak paham kenapa..

Haa.. Baru aku paham.. Sebab dia mengeluh kerna dia kene berjalan ambik kertas..

Nak kata susah sangat tak laa jugak..

Cube dia jawab exam aku sket tengok..

Ntah bapa kali plak dia mengeluh kan..

*************

Aku first time menulis blog ini daripada lokasi berlainan selain rumah aku..

Aku menulis dari sebuah pc bernombor jap eh aku tengok..

Tak nampak plak no pc.. Kene signout baru nampak kot..

Abaikan laa..

Pin ada kat sebelah aku nih..

Ntah apa dia sedang buat pon aku tak pasti..

Dah ar tuh..

Sapa tak kenal pin memang seorang yang lopek!!

[aku yang tinggal satu paper lagi]