Tuesday, July 28, 2009

Mimpi hari ini~



Semalam hari nye...

Ye.. Hari isnin...

Aku tidur agak lewat juga berbanding hari-hari lain...

Aku pon tak tahu kenape penat itu tak nak datang juga...

Daa dekat kol 4 lebey setelah lame menunggu penat...

Aku ambil keputusan untuk baring sahaja di katil...

Payah juga mahu tidur seperti selalu...

Nak kate bantal tak sedap tak jugak...

Pasal bantal tuh buatan nenek dari PD...

100% kekabu sarung warne ijau tua...

Nak kate panas tak jugak pasal 'air-kun' daa pasang habis power...

****************

Ntah berapa ketika selepas baring itu...

Aku tidak sedar...

Namun bile sedar sahaja...

Aku tross berkate pada diri "Alamak!! Shit!! Celaka!!"...

Aku amik henset tengok-tengok ade sms laa plak...

Aku bace sms tuh "klas kol bape?? mama kat maidin!!"...

Mase sms itu diterima adalah tepat kol 8.53am...

Pelik jugak macam mane aku boleh ingat...

Tapi selepas bace sms tuh aku pikir jap...

Awal gile maidin bukak!!

Lepas tuh aku pikir lagi...

Eh...

Asal mak aku salah eja maidin neh...

Bukan ke patot M. Y. D. I. N eja die...

Nak jugak aku reply sms tuh bgtau mak aku salah eja mydin...

Tapi time tuh baru aku perasan aku daa terlepas kelas...

Klas aku patot kol 11am start...

Skali aku tgok jam mase tuh daa kol 1pm!!

Pegi mampos sudah...

Tido balik jela yang mampu aku buat...

*****************

ZZZZzzzzzzzzzzzzzzz.....

Sekali lagi aku sedar dari tidur...

"Dam, dum, dam, dum, param, param"...

Pintu aku diketuk kuat!!

BANGON!!

"Ko tak pegi kelas ke??"... kedengaran suara mak aku bertanya...

Baru aku nak cakap klas cancel pasal takot kene marah...

Tetibe ade ape ntah yang gerakkan aku nak tgok jam henset...

Sekali aku tgok jam baru kol 10am...

Aku lantas garu kepale dan berkate pada mak aku...

"Nak pegi laa neh!!"...

Terpinga-pinga aku dibuatnye...

Nak kate henset aku rosak tak jugak...

Nak kate aku salah tgok jam pon tak jugak...

Pasal aku ade photographic memory...

Aku try recall balek ape aku nampak pada jam henset mase first time sedar tadi...

Memang sah kol 1.34Pm aku nampak...

Pening gle laa pikir...

Last-last aku tidur balek buat kesekian kalinye...

kol 10.20am mak aku ketuk lagi sambil bebel...

Aku tross bangun mandi...

Siap-siap pegi klass laju-laju...

Kre aku mimpi klas daa terlepas laa kesimpulan die...

Aku daa agak mesti ade yang tak paham kisah aku neh...

Jadi terpakse aku bagitau jugak...

Bahalol!!

**************

Sampai klas aku tgok ade 6 orang je...

Masuk aku 7 laa jadinye...

Dak-dak lain ntah mane pegi...

Dorg macam daa plan tak nak pegi klas tapi tak ajak aku...

Macam neh laa mmber!!

Sekali aku punye lecturer nak on laptop tak leh...

Aku ingat cantek laa klas cancel!!

Sekali die nak pegi tukar laptop plak...

Adoyai!!

Sebelum aku sampai klas pon die kate die daa tukar skali laptop pasal tak leh on...

Kre daa tukar kali kedua neh...

Cube on lagi pon tak boleh lagi...

SAH!! TERBUKTI!!

Ayam gle kolej neh...

Skali brader sorg neh masuk klas aku...

Die godek2 laptop lain plak...

Daa boley on... Shit!!

Tapi xleh nak detect LCD display plak... Cantek laa!!

Pastuh die boley plak dapat idea dari mane nak tukar kabel...

Tross boleh pasang siap... Celake btol brader neh dalam hati aku...

Lecturer aku pon laju-laju bukak slide gune pendrive die...

Satu kali ade virus detect daa...

Die pon click ignore...

Baru nak start ajar je kua lagi notification detect virus...

Angin mmber tuh!!

Kalo 2-3 kali xpe lagi...

Neh ada laa dekat 20-30 kali...

Kalo aku laa lecturer tuh memang aku hentak je laptop tuh...

Pastuh cakap kat pihak kolej yang pc tuh meletop sendiri...

***************

Aku dapat break beberapa minit sementara lecturer aku setelkan prob tuh..

Daa setel ajar satu bab sampai habis aku igt daa boley balek...

Skali break lagi nak sambung lagi bincang lepas tuh...

Haiya!!

Takziah aku ucapkan pada lecturer aku...

Kerna beliau terpakse mengharungi hari malang hari ini...

Balik klas aku gerak lab...

Baru wat keje dalam 30min nak save plak xde thumbdrive...

Aku pon attach file kat email...

Skali masuk satu lecturer neh halau sume orang keluar...

Tak sempat nak siap attach file habis pc daa restart dengan sendiri...

CELAKAK!!

Lecturer tuh sempat cakap "mintak maaf tapi korg kene blah jugak skang!!"...

Hangin betul aku...

Sekali malang juga aku hari ni...

*****************

Balik trossss aku pegi pasar malam time siang...

Banyak gerai lom bukak lagi...

Hasilnye aku dapat laa yong tau foo tujuh henggat empat poloh sen...

Balik rumah tukar baju pegi jogging...

Sebelom jog aku makan dulu yong tau foo itu...

Perut tengah sarat penuh busung macam akak ipar aku ngandung 6 bulan, aku tros jog...

Aku sendawa berpuluh kali juga sambil lari...

Namun semangat kental aku semai dalam diri...

Sampai jugak ke destinasi yang di tuju...

Neh bley kre salah satu tips untuk tingkatkan stamina jugak neh...

Sebelom jog makan yong tau foo!!

Jangan makan dominos sudah..

Mau pancet macam member aku sorg due tiga...

Dak-dak putra dengkil...

Aku malas nak sebut name...

Ko perasan sendiri sudah...

Perut celake gelaran aku beri!!

Sekian terima kasih!!

*********************

[Esok hari rabu penuh dengan orang yang membebel]