Saturday, July 25, 2009

Sabtu di sunway~


Hari neh lain dari lain...

Hari len aku biase bangun lambat tak kire laa ade klas ke tak...

Hari neh aku bley plak bangun awal gampang!!

Tido jam 4 pagi...

Kol 8 pagi daa bangun...

Pelik gle dowh...

Layan jela, kalo daa bangun payah plak nak tido balek...

Dah plan gak dari minggu lepas nak manfaatkan hari sabtu neh...

Sabtu-sabtu sebelumnya daa terlepas...

*****************

Dari kol 10 aku ajak budak-budak neh gerak...

Sume bontot nak berat je...

Mandi pon malas...

Termasuk aku sekali...

Alih-alih daa kol 1 baru laa nak gerak...

Siap-siap last gerak kua umah kol 2 lebey kot...

Watak-watak dalam kisah kali ini termasuk...

Nenek, Laxg, Don, Pak Mat dan Leo...

Pak mat yang drive kete Don...

Setibe di tempat yang dituju...

Kami berbekalkan perut yang lapar memulakan perjalanan...

Sket punye payah nak carik kedai yang dicari itu...

Nasib baik Pak Mat dengan pantas menuju ke arah direktori...

Setelah membelek-belek barang...

Macam takde yang lekat plak...

Blah trossss tempat lain...

Usya lagi mende lain plak...

Antara yang kami usya termasuklah seperti gambar di bawah...

**Ape korg nak expect jalan-jalan mase ujung bulan...

Window shopping sudah...

Setelah penat berjalan dan tidak makan lagi dari siang...

Kami pon nak makan laa ape lagi...

Bincang tempat makan pon sket punye lame...

Alih-alih daa decide nak makan mane...

Si Leo plak kate nak angkut jela barang alang-alang daa jauh sampai sini...

Pegi laa balek kedai tadi...

Trossss sambar...

Datang dengan niat nak beli selipar jamban...

Sekali kasut plak mendapat...

******************

Bile bab makan neh semua nak mende yang banyak, murah pastuh sedap...

Memang payah gak laa nak carik...

Makan buffet pon layan...

Pasal semua perut macam gampang lapar...

Bayar kat kaunter dua puloh empat henggat sorg...

Skali time aku bayar brader kat kaunter tuh malas nak bagi baki...

Die soh aku bayar untuk dua kpale...

Aku dengan selambe cakap taknak...

Adik aku mane plak nak makan buffet...

Bayar satu kpale cukup ar...

^%$@^$@&$^*&

******************

Pesta ayam pon bermule...

Aku rilek je kat table mule-mule...

Laxg dengan pantas mencapai pinggan dan kasik letak semua mende dalam pinggan...

Aku lihat dari jauh daa macam nak pecah pinggan tuh penuh dengan makanan...

Elok dorg sume daa setel amik makanan aku punye turn plak ar...

Amik ala kadar cukup pasal aku tau kapisiti perut aku cmne...

MAKAN!!

Nyum.. Nyum.. Nyum..

Setelah makan perut pon penuh dan berat...

Ape lagi...

Next stop BSKL...

Kasik labur sementara stock price murah sket...

Baru kaye macam dalam cite Taking of Pelham 123...

****************

Setel perut daa kosong balek...

Masuk balek sambung makan lagi...

Bile agak daa mual dan bosan tuh...

Blah jela... Daa lebey 24 henggat aku makan rasenye...

Berbaloi laa jugak...

Lepas tuh berangkat pulang dengan perut busung sekor-sekor...

***************

[Aku yang benci hari isnin]