Thursday, July 9, 2009

Sebuah Peristiwa~



Tempoh hari..

Aku ade satu match bola neh..

Aku men dengan satu pasukan yang ade name tapi tidak tername sgt laa kre..

Teamate aku sme agak bley tahan power gak ar..

Nak dijadikan cerita..

Apabila menentang sebuah pasukan yang name die ntah macam ape ntah..

Permainan dimulakan dengan agak lancar di situ..

Aku dapat merasa gak laa pegang bola sesaat dua..

Sehinggalah...........

*************



Saat yang dinanti-nanti tibe..

Yeah!!

GOAL.........

Aku tak tau nak gambarkan perasaan aku pada ketika itu..

Nak kate gembira tak jugak..

Rase nak gelak ade laa jugak..

Rase nak sepak terajang orang terlebey ade laa plak..

$#@^#@*%^%**(

Bayangkan laa kalo gol cun gampang aku tak kisah laa sangat..

Neh goal macam sial mudah nak mampos..

Pihak lawan sepak bola dengan kelajuan 1km/j..

Tepat ke arah keeper ktorg..

Pastuh keeper bley plak pg tap bola masuk gawang..

Aku dengan nada marah trosssss berkate...

"Uisshhh, ko neh tak kan laa gol camtuh bley lepas"

Dan sebenarnya ingin aku tambah lagi dengan carutan tidak henti..

Namun dengan sikap belas kasihan yang aku ade pada diri..

Dan juga setelah melihat muke seposen keeper aku itu..

Aku pon mendiamkan diri..

*************

Permainan diteruskan..

Aku masuk balik separuh mase kedua..

Itu pon pasal daa tukar keeper..

Kaki aku daa calar balar taknak kasi pihak lawan gol..

Alih-alih gol lagi mudah dari alip ba ta dorg dapat..

Aku dapat melihat wajah-wajah hampa pada semua teamate aku..

Bley lagi neh kejar..

Kate beberapa orang rakan aku..

Layankan saja laa laahanat..

Men punye men pnye men..

Seb baek keeper daa smart sket..

Aku yang daa tak sempat kejar bola dicover oleh keeper baru itu..

Tidak mahu aku puji terlebey di sini..

Kerana akan menimbulkan perasaan bongkak serta takbur..

Jadi aku katekan keeper neh lg ok dari keeper seadenye..

Bagi sesiapa yang membaca post aku neh dan terase hati..

Macam biase aku katekan pegi laa mampos..

Aku bagi kritikan membina nak kasik orang improve..

Kalo aku diam sampai bile laa same je plak nanti..

**************

Skang neh aku ade pikir nak retire gak men bola..

Kaki daa macam sengal..

Badan macam sengal..

Tangan pon macam sengal aku ayun mase lari pecut..

Leher pon macam sengal aku tanduk bola asek tak kena..

Lutut daa macam koyak rabak aku kasik makan kat rumput padang..

Alih-alih ade plak sorg neh consider nak maen keeper..

Caya laa bro..

Kalo takat ko laaa keeper..

Takyah ade defend pon takpe aku rase..

Jadi aku pon consider laa nak maen lagi..

Pasal aku pikir nanti kalo daa tua..

Bile plak laa aku nak bola lagi..

Mase tuh maen bola dengan bini jela kot..

***************

[Bola itu sefera bukan bulat]

Sape laa bengap sangat wat kate pepatah "bola itu bulat"...

Kecik-kecik dulu tak blaja rupa bentuk objek agaknye..