Friday, February 19, 2010

Sekolah pertama~1993


Sewaktu ini aku berusia 6 tahun...

Awal gak laaa aku masuk skola...

Pasal mak aku daa bosan aku asek dok umah...

Semak die kate xde sape nak jage...

Start skola neh aku daa pandai cakap...

Dulu dok senyap je...

Tak banyak yang aku ingat pasal skola neh...

Yang aku ingat aku masuk klas ok gak laaa...

Mase klas math aku dok sebelah budak paling pandai...

Name die Oliver Sowerby...

Ntah camne aku bley ingat...

Keje aku macam bese laaa...

Tunggu die siap keje pastuh tiru je...

Aku malas nak kire...

Ade ke patot 1 + 1 pon nak guna block macam lego tuh kire...

Noob gle...

***************************

Lagi yang aku ingat aku blaja menulis...

Semua huruf nak suruh sambung...

Cursive writing my ass...

Skola neh laa wat tulisan aku serupe doktor tak jadi...

Lenguh gak tangan aku nak buat exercise die...

Hari neh blaja sambung huruf A...

Sok luse blaja B plak...

Naseb nombor die tak ajar sambung jugak...

Kecik-kecik aku daa blaja sejarah...

Tapi xde plak cite pasal parameswara ke melaka ke ape jadah...

Cite pasal medusa laaa, hercules laaa, rome laaa...

Aku blaja sastera jugak masa neh...

Die cite pasal seekor landak neh nak lintas jalan...

Ade kelas memasak jugak...

Menarik...

Blaja buat pastry...

Apple pie aku wat mmg xde rupe pie...

Tapi rase die perghhhhh...

Macam bley bukak satu kedai jual pie semata pastuh kaye...

Sayang aku xigt resipi die...

************************

Aku blaja cross stitch gak masa neh...

Cross stitch atas kertas...

Macam-macam skill hidop jugak laa aku blaja...

Pastuh rehat die dua kali sehari...

Tuh yang syok...

Rehat first 15mins turun padang men bola...

Rehat next lunch break 30mins makan laju2 pastuh sambung men...

Zaman tuh mmg aku rupe macam the beatles tapi men macam cantona...

Semua nak slide ke hack ke...

Memang foul laaa...

*************************

Besfren aku mase neh ade 3 orang...

Ashley mamat rambut coklat takde belah muke macam ben affleck sket...

Dexter Waite rambut blonde belah tengah muke macam brad pitt sket...

Adam sissy boy rambut coklat muke macam alvin the chipmunks banyak...

Pastuh dalam skola memang aku sorg je rambut hitam...

Pegi skola pakai baju ape pon tak kisah...

Takyah nak kapur kasut puteh ke ape jadah...

Kalo lambat bangun tido tros pegi pon xpe...

Pastuh memang trend zaman tuh laa aku rase...

Semua orang macam malas basuh baju...

Semua pakai baju sama 2-3 hari...

Yang style gipsy ke boyan sket pakai baju sama sebulan...

*********************

Setakat tuh je kot aku ingat...