Monday, September 20, 2010

Kalau tak boleh nak tidur nak buat ape ehh?

Pernahkah persoalan ini terlintas di kotak minda anda???
Adakah anda mengalami masalah susah nak tidur???
Anda buntu dan tidak tahu apa hendak dilakukan???

Pehal soalan daa macam iklan nak jual obat tidor nehh laaa... Adoyai...

Sekiranya jawapan anda ya kepada semua soalan... Wajib teruskan membaca...

Sekiranya jawapan anda ya kepada 2 soalan ke atas... Harus terusss membaca...

Sekiranya jawapan anda ya kepada 1 soalan di atas... Sunat membaca lagi...

Sekiranya jawapan anda tidak... Yang ko pegi bace neh knape?? Daa sampai sini baca jela...

Berbalik kepada soalan utama tadi...
Kalau tak boleh nak tidur nak buat ape ehh?

Bab takleh tidur neh aku memang champion laa...
Tapi bab nak buat ape tuhh jemm jugak kepala aku pikir...

Ada pernah aku bertanya pendapat pakcik sorang neh...
Menurut pakcik itu, "kalau tak boleh nak tidur eloklah mengaji..."...
"Mata dah kecik neh pakcik mane nak nampak"... alasan aku kasi...
"Mana mata kamu, meh pakcik tengok..." ujar pakcik itu tadi...
Aku pon wat rilek je sambil pakcik tuh usya...
"Cantik mata kamu neh, terang bersinar..." kata pakcik tuh lagi...
Uikk, ini daa lain macam neh... Baik aku cabot lari...
Sebelum tuh, "Pakcik... nahh amek ko..." tapak aku bagi...

*************************

Biase kalau tak boleh tidur aku dok tepi tingkap tengok langit...
Haa, cube ko try tgok... Gelapkan???
Pehal tengok langit memalam buta nehh...
Mane laa tau kot tahi bintang jatuh ke bumi...
Boleh aku amek gambar hantar kat TV3 masuk berita sok pagi...

Berangan paling best time2 camneh...
Nak jadi jutawan by the time umur 25 nanti??
Ape ko cite neh der, ko keje pon belom lagi...
Keje mane boleh jadi jutawan der...
Hmm, ade point jugak brader neh...
Tampak bengap tapi bley tahan geliga jugak otak die..
Abes tuh ko nak minom power root tiap2 hari?
Bukan cmtuh der, jadi player bola laa macam ronaldo ke messi...
Hmphh, sepak bola pon tak pegi, perot buncit ape ntah lagi...
Name pon berangan der, tengah layan nehh...

**********************

Layan movie pon syok jugak time tak boleh tidur...
Genre ape itu terpulang pada individu...
Cite hijau ke kuning ke biru ke merah ke...
Kalo agak memang tak nak  tidur layan cite kelaka...
Cite omputeh ke itam ke coklat ke slalu kelaka...
Seperti harold & kumar, pineapple express, how high...
Cite 'eyes wide shut' pon kelaka jugak...
Lain macam aku gelak bila layan cite neh...
Tajuk pon daa macam apa 'mata luas terpejam'.. abah die..
Kalo agak nak tidur layan cite melayu...
Bese tak sempat sampai tajuk cite pon aku daa terlelap lena...
Member aku penah tanye... "der, ko daa tengok anak mami the movie..?"
"daa..." jawab aku perlahan...
"layan jugak ko cite melayu eh der... hahahhh..." kata member aku sambil gelak suka...
"biasa bro, aku nak tidur... " kata aku sambil tersenyum lantas mengayun tangan sepak kapla die...

*********************

Banyak lagi mende boleh buat...
Cuma aku tak berapa nak ingat...
Kot kalo korang ada cadangan untuk aku....
Jangan laa malu berkongsi di sini yeahhh...
Orang kata kongsi itu sayang...
Aku daa kongsi cerita dengan korang...
Maksudnye......

Haa.. ko pikir sendiri..